Hypodomus Amsterdam

Linnaeushof 89
1098 KT Amsterdam
Tel: 020-7400547
amsterdam@hypodomus.nl
New Roots Oosterwold Koopaanneemsom € 400.000,- tot € 600.000,-
 in Almere 1349 CP

Omschrijving

Op zoek naar de vrijheid om zelf te beslissen over je woon- en leefomgeving?
Dit kan in Almere Oosterwold, een groen en landelijke omgeving met ruimte voor een grote variëteit aan woon- en werkmilieus.
Binnen een groene omgeving kiezen hoe je wilt wonen in een omgeving met minder regels maar ook met een zelfvoorzienend karakter en een organische groei.
Samen met jou gaan wij New Roots Oosterwold realiseren.
Dit doe je niet alleen, maar samen met een groep mensen. Zij zijn je toekomstige buren en samen met de initiatiefnemers realiseren jullie dit project.
Middels een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) ben je mede initiatiefnemer en betrokken bij de invulling vanaf het moment van de lege kavel tot een afgebouwde woning.
Het grote voordeel hierbij is dat er een nauwe samenwerking is met professionals waarbij het geruststellend is dat je geen (financiële) risico's loopt.
We willen zo snel mogelijk een bouwgroep vormen om gezamenlijk een start te maken met New Roots Oosterwold.

We bieden een verscheidenheid aan woningen aan met verschillende vormen, groottes en materialisatie.
Typerend is dat alle woningen een ruime veranda, pergola en kas/ serre hebben.
Binnen en buiten lopen naadloos in elkaar over.
De kas kan op verschillende manieren worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor het verbouwen van voedsel als "groene" kas, als oranjerie of wintertuin of als extensie van de woonruimte. De beleving van "binnen"en "buiten"wordt daardoor diffuser, buiten wordt binnen en binnen wordt buiten.
De woning maakt op een organischer wijze onderdeel uit van het omringende landschap.

Er zijn 3 typen vrijstaande woningen op kavels van minimaal 1000 m2.
Eén van de regels is namelijk dat elke meter bebouwd acht meter kavelafname inhoudt, dit om het "groene" en ruimtelijke karakter van het gebied te bewerkstelligen.
Elk type heeft zijn eigen ruimtelijke kwaliteiten. In samenspraak met de architect is er bij elk type indelingsvrijheid zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid slaap- en badkamers.
Er zijn drie verschillende groottes, nl. 125 m2, 150 m2 en 175 m2 met verschillende veranda's en serres.

Stel zelf je woning samen:
-keuze uit 3 type woningen
-aantal slaapkamers mogelijk van 1,2 of 3+
-symmetrische of assymetrische ramen
-materiaal: stucwerk, baksteen of hout
-aantal m2 gebruiksoppervlak

Type A: Forresthome

Dit type kenmerkt zich door de hoge nok in de woonkamer. De hoge plafonds geeft de woning u een unieke ruimtelijke ervaring. Boven de slaapkamer is een extra slaapverdieping toegevoegd. Het ontwerp heeft verder een industriële uitstraling. De doorleefde gevelsteen met staalkleurige kozijnen geven de woning een unieke uitstraling.

Type B: Birdhouse

Dit type heeft de uitstraling van een paviljoen, doordat het dakvlak omhoog loopt richting de kozijnen ontstaat er een optimale lichtinval. Deze unieke dakvorm zorgt ervoor dat het regenwater eenvoudig opgevangen kan worden in een watertank die in het midden van de woning gelegen is.

Type C: In the Woods

Dit type is een hedendaags modern ontworpen woning, de woning kenmerkt zich door haar grote glasoppervlakken, strakke gevel detaillering, het gebruik van stoere natuurlijke materialen en de sterk ontworpen binnen-buiten omgeving.

De prijzen van de woning variëren van € 400.000,- tot € 600.000,- geheel afhankelijk qua grootte en afwerking.

Bijzonderheden:
- Duurzaam en energiezuinig bouwen.
- CPO; zelfbouwen in regie.
- Eigen invulling mogelijk.
- Autarkisch wonen, zelfvoorzienend.
- Geen gasaansluiting, geen riolering, gezamelijke ontsluitingsweg, waterberging en zuivering.
- Stadslandbouw.
- Start bouw: 2018.
- Oplevering: 2019.
Overdracht Koopaanneemsom € 400.000,- - € 600.000,- Indeling Gebruiksoppervlakte 115 m² t/m 160 m² Inhoud 375 m³ t/m 525 m³ Perceeloppervlakte 1000 m² t/m 1500 m² Start bouw 01 september 2018 Start Verkoop 21 maart 2018 Oplevering 01 juli 2019 Aantal kavels 18 Aantal Bouwtypes 3 Vrij 18 Woningtypen Woonhuis